Chokladmousse - Me like

Jag älskar allting med choklad och en sak jag dör för är chokladmousse, Perfekt tjock ska den vara,len och mjuk.
Man kan ju självklart köka färdig på paket. Men tycker det är roligare att göra sin egen. Eller hur?


Ingredienser
4 portioner
2 dl vispgrädde
2 st äggulor
100 g mörk choklad

Bränd mandel:
1/2 dl mandel
3/4 dl socker
1 tsk strimlat apelsinskal


Gör så här:


Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden ( ej för hårt). Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner den smälta chokladen i den vispade grädden.Låt moussen stelna i kylen minst en timme, Jag brukar ha i bitar av choklad i moussen men det kan man hoppa över om man vill.
 
Bränd mandel:
Skala av en tunn bit apelsinskal med potatisskalare. Finstrimla skaler. Smörj en bit bakplåtspapper med olja. Smält Sockret i en liten kastrull. Rör ner apelsinskal och mandel med en träsked. Häll upp blandningen på pappret. Låt det stelna ca 30 minuter. Hacka det med e stor vass kniv. Strö den hackade mandeln över moussen.


Voila!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0