Tips för olika hår typer

Bra tips och råd.
Fick en kommentar av en tjej som undrade om jag kunde ge lite tips om juste hennes hår typ..well här har ni för olika hårtyper.
Information är tagen från en hemsida.Verktygslåda 1: Lockigt hår


♥ Den bästa sortens borste för lockigt hår är en så kallad paddelborste, en borste som har en plattsida och en sida med piggar. Gärna en gles med små pluppar längst ut på piggarna. Den reder ut tovor och trassel utan att det gör ont. 

♥ Vill du köpa en stylingprodukt för ditt lockiga hår ska du satsa på en som definierar och separerar lockarna. 

♥ Till fest kan det vara kul att rakföna håret. Då ska du ha i en straightner-produkt med värmeskydd och gärna använda en keramisk rundborste. Det slätar ut och ger håret volym. En keramisk borste blir varm av fönen och då blir håret rakt fortare och håller sig bättre.

♥ En bra fön är grunden till en lyckad styling. Lägg ner lite extra pengar på den. Då håller den längre, sliter mindre på håret och gör håret torrt fortare. Det kan vara en bra idé att investera i en tratt till fönen om du har lockigt hår. Då får du finare form på lockarna och de blir mindre risiga. Vänta tills håret är halvtorrt och föna det med huvudet ner mot marken om du vill ha volym.

♥ En plattång fungerar bra om ditt hår inte är jättelockigt och du vill ha rakt hår. Du kan även använda den till att locka håret om ditt hår är ojämnt lockigt. Om du inte vet hur man gör kan du be din frisör visa dig, det kan vara lite knepigt i början. Köp en keramisk plattång. De blir fortare varma och sliter mindre på håret. De har nämligen speciell jonisering över metallplattorna som tar bort de positiva jonerna som skadar hårets hälsa. Sofia tycker att du ska välja en smal modell i alla lägen eftersom den är lättare att hantera, ta med sig och inte är så tung. Olika värmeinställningar är mindre viktigt, oftast behöver lockiga personer alltid använda den varmaste inställningen för att platta ut lockarna.

Verktygslåda 2: Tunt och flygigt hår

♥ Rätt produkter är viktigare än rätt verktyg om man har tunt och flygigt hår. Använd produkter som är thickening, så att det känns som att du har mer hår än du har egentligen.

♥ Investera i en rundborste och håll upp håret 90 grader när du fönar och kammar så att du bygger upp volym. 

♥ Köp en fön med kalläge. Föna med värme men avsluta med kalluft innan du släpper hårpassén från borsten.

♥ Locktång ger känslan av mer och tjockare hår. Prova både hippielockar (då man börjar locka vid hårroten) och vanliga korkskruvslockar (då man börjar locka från topparna och uppåt). Du kan också locka håret eller platta det med en plattång. Köp en keramisk. Man behöver inte platta hela håret om man inte vill, vissa plattar bara uppe på huvudet för att bli av med de flygande hårstråna. 

♥ Har du väldigt skört hår bör du tänka på att inte välja strama, tunna toffsar. Välj de lite tjockare och luriva toffsarna, de håller upp håret utan att slita på det. Tunna toffsar kan göra så att håret går av.

♥ Känns håret hopplöst kan du sätta i extensions. För att det inte ska se risigt ut redan efter en vecka bör du tänka på att klippa upp håret ordentligt och välja en frisör som använder sig av vaxfästen. Vad gäller håret som de sätter i ska det vara äkta och alla hårstrån ska vara lagda åt rätt håll. Då håller en förlängning ungefär ett halvår.

♥ Fina hårstrån är svåra att få volym på. Använd en krustång för fyllighet och volym. Krusa inte i benan och det översta håret utan krusa i det undre håret vid hårbotten och borsta över det okrusade håret. Det sliter inte så mycket eftersom håret växer 1-2 centimeter i månaden.

Verktygslåda 3: Långt och tjockt

♥ Långt och tjockt hår är för det mesta vackert av sig självt men kan behöva inpackningar på längderna eftersom näringen från hårbotten inte når ända ner.

♥ Plattång och locktång är jobbigt och svårt att använda på långa, tjocka hår så investera hellre i värmespolar. Det sliter inte så mycket på håret men ger ett fantastiskt resultat.

♥ Köp en paddelborste som reder ut och inte fastnar i håret. Börja borsta nedifrån så att inte alla tovor samlas som topparna när du borstar. Det är ett skonsammare och effektivare sätt att reda ut håret. 

♥ Om du inte orkar eller hinner fixa håret så spraya bara på lite glansspray. Har du ett välvårdat hår så räcker det.

♥ Ser håret hängigt och platt ut kan du köpa en pinnkam för att tupera lite av det undre håret uppe på skallen för att få volym. Spraya och kamma över otuperat hår.

♥ Gå inte och lägg dig med blött hår om du har långt och tjockt hår då det kan formas fel och bli trassligt. Det är jobbigt att torka hela håret med en dålig fön, så köp en av kvalitet med hög värme.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0