14 punkter - Hur du får bättre självförtroende!1. Bra hållning - STRÄCK PÅ DIG!

Att sjunka i hopp som en tung säck kan få vem som hällst att tapppa allt självförtroende. Oftast är det så att personer som sitter ihopdraget har sämre självförtroende, eller att man får sämre självförtroende om man sitter ihopsjunken. Testa själv, sträck på dig, du kommer märka skilnad direkt. Håll huvudet högt och visa att du finns. Folk upplever också att en person som är rak iryggenoch har en bra hållning är mer attraktiva.

2. Knowledge = Confidence

Att kunna en sak riktigt bra, eller att vara påläst är bra för att öka sitt självförtroende. Man kan göra det genom att läsa böcker söka på internet om någon favorit skådis vad som hällst. Om du är duktig på någonting kommer du känna dig smart och med det kommer ditt självförtroende öka, lixom att du vet att du kan.

3. Vänta inte gör saker som du skjutit upp.

Vad har du på dina anteckningar eller din att-göra-lista?, som bara har suttit och blivit dammig. Gör det!. Det kommer absolut höja ditt självförtroende och bli en posetiv grej, att du klarar av saker helt enkelt. Och det kommer få dig att göra andra saker mycket mycket snabbare och bättre.

4. Agera "Som-om"

Agera som om du är den personen du skulle vilja vara. Om du var självsäker och hade bra självförtroende, hur skulle du känna dig då?, vad skulle du göra?, hur skulle du gå och snacka?. Genom att tänka så här och agera "som om" du är säker och om du fortsätter så kommer dit agerande bli en vana.Då kommer du uppnå det självförtroende du hittils har fejkat dig till och det är väl inget fel med det?.

5. Fresh and Nice

Om du känner dig fräsh och har fina kläder kommer du må bättre, det är samma känsla som när man gör sig iordning till en fest och känner sig så himmla fin och vacker, det brukar ju kännas bra. Ta lite exta tid för dig själv. Man behöver ju inte köpa nya kläder men du kan ju sätta upp håret lite snyggt och sätta på dig dina favort jeans. Right?. Det var en man som satte på sig sin favort kostym varje gång han skulle avsluta en kund. har var telefonsäljare, antar att det funkar han fick väl mer självförtroende även fats kunden inte såg honom.

6. Ändra ovanor

Inte värsta vgrejen som typ att sluta röka, men el liten grej som att skriva ner saker du ska komma ihåg. Inte slarva med att inte tvätta bort sminket på kvällarna, något sånt!, saker som du vet att du lätt klarar av. Gör det i ungefär en månad och se hur duktig du är. När du har gjort det till en vaan börjar du med nästa sak.

7. lösningar

Om du är en person som bara tänker negativt och tycker att allt är omöjligt, time too change. Om du har ett problem red ut det. Du kommer känna dig bättre och tänka att du kan hantera saker bättre. Om det är en sak som du tycker är omöjligt fast det egentligen inte är det. Tänk påvad kan man göra åt saker och hur?.

8. Döda negativa tankar

Du måste lära dig att ändra hur du tänker om dig själv och vad du gör. T.ex många tänker "det kommer jga inte klara av" tänk om och tänk "jag kan göra mitt bästa" eller " jag kan fixa det här och om det inte skulle gå så är det inte hela världen". Det är bra om du tänker på det innan du lägger dig för då kommer oftast ala dom här negativa tankarna.

9. Face the fear

Om du gör något som du egentligen inte vill eller är rädd för, men gör det iaf kommer rädslan att försvinna oc´m den inte gör det första gången kommer den att antagligen försvinna den 2a eller 3dje gången. Du bygger upp ett starkare självförtroende och kommer känna att du kan göra saker även fast du är rädd för du vet att rädslan går bort efter ett tag. Som frittfaall till en början är det läskigt och obehagligt men efter 11 gånger (av egen erfarenhet) blir det skit kul!.

10. Förbered dig

Det är ju såklart svår att ha självförtroende om du ska göra en upppgift om du tror att du inte kommer att göra det bra. Ta bort den känslan genom att förbereda dig jätte mycket. Läs på och träna om och om igen.

11. Prata lååååångsaaaamt!

Det här är enkelt och gör en big diffrence hur andra uppfattar dig. En person som pratar långsamt visar upp ett självförtroende. En person som känner att han/hon inte är värd att lyssna på kommer att pratar snabbt, efter som han/hon inte vill att andra ska vänta på något som är värt att lyssna på. Try it!. Kolla bara på Obama han talar långsamt och skapar mycket förtroende bland hans lyssnare. Du kan göra likadant, men överdriv inte ;)

12. Mål + uppnå = självförtroende!

Många gör misstag med att sikta för högt och sen när dom ger upp för tidigt eller misslyckas så blir domjätte deppiga, det tog helt enkelt för lång tid att nå dit. bestäm hellre små mål som du vet att du kan klara av och gör det. Desto mer mål du klarar av desto bättre självförtroende och du kommer kunna klara av fler och fler och svårare och svårare.

13. Bli den som gör det du säger du ska göra.

Ge inte upp om du har bestämt dig för något GÖR DET! ge inte upp. Även om det är en svår uppgift men om du har bestämt dig försök.

14. Träna

Nu kommer jag låta som en liten gammal tant. Men träna och det har jag faktiskt märkt själv, När jag tränar mår jag jätte mycket bättre, jag känner mig fin och vacker efter jag har tränat faktiskt. Och det är kul dessutom. Det är ju inte fel att gå ner lite i vikt heller.

Bättre självförtroende är kanske inget du kan träna upp över en dag men om du ger det tid och jobbar mycket med det så kommer du självklart att märka skillnad och mycket fortare än vad du trodde. Börj med en punkt och sen ta nästa. Stressa inte. Take your time.

Pussar


Kommentarer
Postat av: Mikaela

riktigt bra=)

2009-09-28 @ 14:42:51
URL: http://mikaelaelisacharlotte.blogg.se/
Postat av: Emelie

Haha, vråldiggar bilden! Och dina punkter med för den delen! :) keep it up girl!

2009-09-28 @ 18:04:13
URL: http://mlinilsen.blogg.se/
Postat av: Liz

Väldigt bra!

Självförtroende är ju så viktigt!

Dessa saker är ju egentligen väldigt enkla i sig, det är saker som alla klarar. Alla borde känns sig stolta över vem dom är. Varje person är en unik och underbar människa!

2009-10-02 @ 12:10:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0